Thuis » Werkwijze

Werkwijze


Stap 1: Contact

Je hebt interesse in de hondenuitlaatservice of de dieroppasdienst die ik aanbied. Stuur een e-mail met de gegevens van jou en van jouw huisdier, welke dienst en de benodigde dagen om deze dienst uit te voeren en een dag en tijdstip wat jou uitkomt voor het intakegesprek, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Stap 2: Intake gesprek

Het intakegesprek gebeurt bij jou thuis. Ik kom langs om kennis te maken met jou en jouw huisdier. Na de kennismaking, ga ik samen met jou hond(en) een kleine wandeling maken zodat wij elkaar beter kunnen leren kennen. Dit doe ik zonder de eigenaar, zodat ik kan zien hoe de hond zich gedraagt zonder zijn baas en op mij reageert. Tijdens mijn wandeling kan je de algemene voorwaarden rustig doornemen, als dat nog niet is gebeurd. Bij terugkomst kan ik eventueel mijn advies geven over de plaatsing (solitair of in een groep) en kunnen dan verder gaan met het invullen van de overeenkomst en het ondertekenen hiervan samen met de algemene voorwaarden en het sleutelcontract. Dit gebeurd in tweevoud: één voor jouw en één voor mijn administratie. 

 

Stap 3: Wandeling en/of verzorging

Op de afgesproken dag(en) kom ik jouw hond(en) ophalen en terugbrengen na een fantastische wandeling door het bos of op het strand. Of kom ik langs om voor jouw huisdier te zorgen: vers water en voeding geven, verblijf verschonen en natuurlijk liefde geven.

 

Het vervoer is uitgerust met vijf stevige benches met voldoende inval van natuurlijk licht. Voor ieder hond zal een drinkbak en handdoek aanwezig zijn om eventuele ziekteverspreiding te voorkomen. Na de wandeling worden ze afgedroogd, mocht dit nodig zijn, en geborsteld. Er wordt gecontroleerd op verwondingen, die bij aanwezigheid direct worden verzorgt, en teken, die bij aanwezigheid direct worden verwijderd. Het kan natuurlijk zijn dat ik een teek over het hoofd heb gezien, dus blijf thuis ook altijd goed controleren. Beide situaties worden direct doorgegeven aan de eigenaar.